Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Ποια είναι τα επτά νέα ακίνητα που πουλά το ΤΑΙΠΕΔ

Πωλητήριο μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε μια νέα ομάδα από επτά ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και Βόλο, βάζει το ΤΑΙΠΕΔ, με τις προσφορές να υποβάλλονται στις αρχές Μαρτίου.


Ξεχωρίζει το εξαώροφο (επιφάνειας 874 τ.μ.) κτίριο επί της οδού Ευαγγελιστρίας 9 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 66% του ακινήτου αυτού, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στο Ταμείο Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ).


Μέσω της ίδιας μεθόδου, δηλαδή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, θα επιχειρηθεί να πουληθεί άλλο ένα ακίνητο στην Αθήνα, ένας από τους χώρους υποστήριξης της Αττικής Οδού, έκτασης 5,08 στρεμμάτων, που βρίσκεται δίπλα στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι. Ένα τρίτο ακίνητο που θα πουληθεί μέσω e- δημοπρασίας είναι ένα οικόπεδο 400 τ.μ. πάνω σε έναν άλλο οδικό άξονα, τη Λεωφ. Συγγρού.

Πωλητήριο βάζει το ΤΑΙΠΕΔ και σε ένα τριώροφο διατηρητέο κτίριο στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης. Το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο, τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού γιατί παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, όσο και από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Στην Αχαΐα, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ρίου, πωλείται οικόπεδο έκτασης 16,7 στρεμμάτων. Πρόκειται για παραλιακό ακίνητο που ήταν στην ιδιοκτησία του ΕΟΤ και θεωρείται πως μπορεί να αξιοποιηθεί για τουριστική επένδυση.

Στον Βόλο πρόκειται να πωληθεί οικόπεδο 1,25 στρεμμάτων εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ το τελευταίο προς πώληση ακίνητο είναι οικόπεδο με τρία κτίσματα (δύο από τα οποία είναι διατηρητέα), στο κέντρο της Καλαμάτας.

Επισημαίνεται ότι κατά τους τρεις πρώτους μήνες κατά τους οποίους λειτούργησε η ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.e-publicrealestate.gr) το ΤΑΙΠΕΔ συγκέντρωσε 11 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων. Στόχος είναι η πώληση ακινήτων που έχουν αξία μέχρι 5 εκατ. ευρώ που δεν μπορούν να έχουν άλλη αξιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...