Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΜΙΔΑ: Ληξιαρχική πράξη θανάτου της αστικής ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας ο νέος φόρος

Επιβάλλεται διπλός ληστρικός φόρος


Ληξιαρχική πράξη θανάτου της αστικής ιδιωτικής περιουσίας χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει ότι ο νόμος αυτός θα μείνει στην ιστορία ως η χαριστική βολή στη μεσαία τάξη της χώρας, στους ιδιοκτήτες ακινήτων, στην οικοδομή και στην κτηματαγορά, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

«Κατά παράβαση του Συντάγματος και της κοινής λογικής, αλλά και σε αντίθεση με τις αρχικές εξαγγελίες, επιβάλλεται διπλός ληστρικός φόρος σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους αστικών ακινήτων προκειμένου να απαλλαγεί η εκλογική πελατεία της επαρχίας» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΜΙΔΑ, τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι το σύνολο των φορολογικών επιβαρύνσεων στα ακίνητα υπολογίζονται με βάση εικονικές αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Αντί να υλοποιήσει τη δέσμευση για επαναφορά του ΕΤΑΚ, η κυβέρνηση μονιμοποιεί το χαράτσι που επιβλήθηκε το 2011 σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Οι ελπίδες των ιδιοκτητών ακινήτων επαφίενται τώρα στα Δικαστήρια, ελληνικά και ευρωπαϊκά» υπογραμμίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, η «στοιχειώδης φορολογική δικαιοσύνη επιβάλει, εκτός από την κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης που απαγορεύει κάθε προσφυγή στα δικαστήρια χωρίς πιστοποιητικό ΔΟΥ, ακόμη και σε ασφαλιστικά μέτρα ή δίκες Ειρηνοδικείου, την εισαγωγή τριών τροπολογιών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή:

-Δραστική μείωση του φόρου για τα ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κατά το πρότυπο των αγροτικών ακινήτων.
-Δυνατότητα μονομερούς εκχώρησης ακινήτων από τους ιδιοκτήτες προς το Δημόσιο, για εξόφληση τρεχουσών και μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων και
-Αποποινικοποίηση της αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας».
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...