Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Καλαφάτης: Μηδενική ανοχή στην αυθαίρετη δόμηση

Η Πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία


Η χώρα περνά σε μια νέα εποχή μηδενικής ανοχής στην αυθαιρεσία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης.

«Ο Ιούλιος του 2011 είναι η οριστική "κόκκινη γραμμή" για την αυθαίρετη δόμηση. Η πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση. Με τις αεροφωτογραφίες, με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, με τις βεβαιώσεις των μηχανικών, με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, περνάμε σε μία νέα εποχή μηδενικής ανοχής στην αυθαιρεσία» είπε.


«Με συστηματική προσπάθεια και ενημερωτικές δράσεις σε όλη τη χώρα, κάνουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό βήμα στην οριστική επίλυση του προβλήματος των αυθαιρέτων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας ότι «ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των πολιτών, να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος».

Επίσης, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι σε αυτή την προσπάθεια, σύμμαχος της πολιτείας και των πολιτών είναι οι μηχανικοί, κάνοντας γνωστό ότι το ΥΠΕΚΑ με σειρά ενημερωτικών ημερίδων θέλει να βοηθήσει τους μηχανικούς να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. «Για να καταφέρουμε όλοι μαζί, πολίτες, επαγγελματίες και πολιτεία, να δώσουμε οριστικό τέλος στη νοοτροπία της αυθαιρεσίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν ημερίδες σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, ενώ επιπλέον ημερίδες προγραμματίζονται τόσο την επόμενη εβδομάδα όσο και αργότερα σε άλλες μεγάλες πόλεις όλης της χώρας. Εντός του έτους θα ακολουθήσουν δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του νόμου 4178, τις ειδικές προβλέψεις του και τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...