Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

O Τερενς Κουίκ για την εκποίηση 20 ακινήτων μέσω ιστοτόπου ηλεκτρονικών δημοπρασίων


Συνεχίζεται το μεγάλο ξεπούλημα των ασημικών της χώρας από τη μνημονιακή γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση! Στο σφυρί 20 ακίνητα του Δημοσίου, μέσω ιστοτόπου ηλεκτρονικών δημοπρασιών, με τις ευλογίες του ίδιου του ΤΑΙΠΕΔ.
Ξεπούλημα,όπως ακριβώς γίνεται στο διαδίκτυο, με κουβέρτες, ρολόγια,ηλεκτρονικές συσκευές, κατσαρόλες, ρούχα...

Πραγματική κατάντια...

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Στις 30 Αυγούστου το ΤΑΙΠΕΔ (χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από κόμματα ή ΜΜΕ) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, και συγκεκριμένα στο υποσέλιδο με τίτλο «e-auction», έγγραφο με τίτλο «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την αποτίμηση διαφόρων ακινήτων», το οποίο μάλιστα είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα. (Πάλι καλά που δεν συμπεριέλαβαν και την κυβερνητική γλώσσα, τη...γερμανική)!

Στον πίνακα που περιλαμβάνεται στην εν λόγω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υπάρχουν 20 (είκοσι) ακίνητα, τα οποία προορίζονται να πωληθούν μέσω του ιστότοπου ηλεκτρονικών δημοπρασιών «e-publicrealestate.gr» στην οποία παραπέμπει το υποσέλιδο «e-auction» του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πολιτευτή Καβάλας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργου Τσακίρη:

«Ο ιστότοπος «e-publicrealestate.gr» είναι δημιουργία της ΕΤΑΔ ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα, με σημαντική ποικιλία όπως τα πρώην Ξενοδοχεία Ξενία, Μαρίνες, Κάμπινγκ, Γκολφ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Τουριστικά Περίπτερα, Ιαματικές Πηγές αλλά και σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, 12 Ολυμπιακά Ακίνητα, καθώς και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον ανωτέρω ιστότοπο «Η ΕΤΑΔ Α.Ε. συνεργάζεται με το ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΤΑΙΠΕΔ), προωθώντας σε αυτό τα μεγάλα και ώριμα προς αξιοποίηση ακίνητα, για την αποκρατικοποίησή τους μέσω διεθνών διαγωνισμών».


«Με ποιο/ποια ΦΕΚ έχουν μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ κατά κυριότητα, νομή και κατοχή τόσο τα προς αποτίμηση 20 ακίνητα, όπως αυτά αναφέρονται στον πίνακα ο οποίος περιλαμβάνεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όσο και τα 11 ακίνητα τα οποία ήδη βρίσκονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας μέσω της ιστοσελίδας «e-publicrealestate.gr»; ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά:

Ενημέρωση για τη μορφή των γραπτών βεβαιώσεων ανεξαρτησίας του αποτιμητή και των μελών της ομάδας του, όπως αυτές ζητούνται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζεται ότι κανένα από τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και της ΕΤΑΔ ή οποιουδήποτε άλλου ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ δεν έχει οποιαδήποτε σχέση (επαγγελματική ή άλλη) με την εταιρία που κάθε φορά πρόκειται ή έχει ήδη επιλεγεί για την αποτίμηση των προς πώληση (ή αξιοποίηση) ακινήτων αλλά και για το λόγο συμμετοχής ενός μόνο ενδιαφερομένου ανά ακίνητο, δεδομένου ότι λαμβάνεται υπόψη ο υγιής ανταγωνισμός και η πλήρης διαφάνεια.

Και ο Τέρενς Κουίκ προσθέτει:

«Τελικά έχετε σκοπό να πουλήσετε (ή με οποιονδήποτε τρόπο) «αξιοποιήσετε» ΟΛΗ αυτή την περιουσία του Ελληνικού λαού, σε περίοδο μάλιστα όπου η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα κινείται σε εξαιρετικά χαμηλούς –όσον αφορά τις αξίες των ακινήτων – ρυθμούς, όλων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...