Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πως το λουκέτο στην ΕΡΤ επηρέασε την αγορά ακινήτων στις γύρω περιοχές


Σε περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή, ο Χολαργός και του Παπάγου παρατηρείται αύξηση των μετακομίσεων. 

Μάλιστα τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει πολλές μετακομίσεις και ένα από... τους βασικούς λόγους ήταν και το λουκέτο στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον μεσίτη Γιώργο Μπακομιχάλη, ο οποίος μίλησε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ οι αλλαγές στην αγορά ακινήτων στην περιοχή συνδέονται και με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Πολλοί μόνιμοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετακόμισαν μετά την απόλυσή τους. Αν κάποιος έχει ένα παλαιό ενοικιαστήριο και πληρώνει ακριβά, ζητάει μείωση ενοικίου. Αν ο ιδιοκτήτης αρνηθεί, τότε ο ενοικιαστής μετακομίζει άμεσα. Πολλές φορές μάλιστα προτιμά να επιστρέψει στο χωριό του από το να μετακομίσει σε χειρότερη περιοχή στην Αθήνα».

Οι ενοικιαστές προτιμούν να επωμιστούν τα έξοδα της μετακόμισης από το να παραμένουν στο ίδιο σπίτι πληρώνοντας ακριβό ενοίκιο βάσει παλαιού ενοικιαστηρίου. Ο κ. Αλέξανδρος Κορώνης, που έχει μεταφορική εταιρεία, επιβεβαιώνει ότι «οι μετακομίσεις γίνονται σε όλες τις περιοχές λόγω της πτώσης των ενοικίων. Αν ο ενοικιαστής δεν επιτύχει μείωση ενοικίου, σε δέκα ημέρες έχει μετακομίσει». Οπως είπε μάλιστα, γίνονται «συγχωνεύσεις οικογενειών» αφού τα παιδιά μετακομίζουν πίσω στα πατρικά τους.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ έχουν αυξηθεί οι μετακομίσεις, οι εταιρείες μετακομίσεων έχουν δει πτώση του τζίρου τους κατά 50%, μολονότι τα κόμιστρα έχουν μειωθεί γύρω στο 40% σε σχέση με τρία χρόνια πριν, σύμφωνα με τον κ. Κορώνη. Πολλοί ιδιώτες, εφόσον δεν υπάρχει η ανάγκη για ανυψωτικό μηχάνημα ή για μετακόμιση ολόκληρης οικοσκευής, πραγματοποιούν μόνοι τους τη μετακόμιση. Οπως δήλωσε στην «Κ» υπεύθυνος σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, «υψηλή είναι η ζήτηση ιδιωτών στις μισθώσεις ελαφρών φορτηγών, τύπου βαν. Ιδίως τέτοια εποχή οι φοιτητές μετακομίζουν μόνοι τους νοικιάζοντας βαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...