Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Μαυραγάνης: Έχουν καταγραφεί οι off shore με ακίνητα στην Ελλάδα

Η καταγραφή των εξωχώριων (off shore) εταιρειών με ακίνητα στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί κι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ το ΣΔΟΕ συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και ερευνά στοιχεία για τις off shore με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, οι οποίες είχαν συναλλαγές με την Ελλάδα, αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Real news, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Επίσης ο υφυπουργός κάνει λόγο για εξέταση κατάργησης των τεκμηρίων μετά την ολοκλήρωση και αξιοποίηση του περιουσιολογίου. «Η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας έχει ήδη γίνει με την υποβολή του Ε9. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε το περιουσιολόγιο ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων». «Πρακτικά» εξηγεί, «αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πλέον στα χέρια μας όλα εκείνα τα “όπλα” για να ελέγχουμε με ακρίβεια τους φορολογούμενους σε σχέση με την αύξηση της περιουσίας τους και να εντοπίζουμε αυτούς που έχουν αποκρύψει τα εισοδήματά τους» σημειώνει ο κ. Μαυραγάνης.

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο υφυπουργός αναφέρει ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, η οποία εξετάζει πώς θα εφαρμοστεί ο φόρος από το 2014.

Ο κ. Μαυραγάνης τονίζει ότι «θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι για να επιτευχθεί μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση από εκείνους που στο παρελθόν δεν εκπλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις» και ότι «θα πρέπει να συνεχιστεί και η προσπάθεια είσπραξης των οφειλών προς το δημόσιο, με έμφαση σε εκείνους τους οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν».

Αναφορικά, τέλος, με τις ποινές για ζητήματα φοροδιαφυγής, ο υφυπουργός επισημαίνει ότι «αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι, σε περιπτώσεις συστηματικής και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής, αν πρέπει ο συμβιβασμός με τις φορολογικές Αρχές να αίρει τον αξιόποινο χαρακτήρα της πράξης ή θα συνεχίζεται η ποινική διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...