Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Bloomberg: Τι ψάχνουν οι Κινέζοι αγοραστές στα ακίνητα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας

Στους εύπορους Κινέζους αγοραστές ποντάρουν οι οικονομικά στριμωγμένες κυβερνήσεις της Ν. Ευρώπης, για να τονώσουν τις χτυπημένες από την κρίση αγορές ακινήτων τους, προσφέροντας βίζα σε όσους αγοράζουν ακριβές κατοικίες, γράφει το Bloomberg

Ελλάδα και Κύπρος προσφέρουν άδειες παραμονής στους Κινέζους που αγοράζουν κατοικίες αξίας τουλάχιστον 250.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην Πορτογαλία, το ελάχιστο τίμημα για το αντίστοιχο πρόγραμμα τίθεται στις 500.000 ευρώ. Η Ισπανία ετοιμάζεται να υιοθετήσει ανάλογο μέτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν ειδικές βίζες για επενδυτές, όμως, συνήθως απαιτούν υψηλότερα ποσά. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, βίζα δίνεται σε πρόσωπα που επενδύουν τουλάχιστον 1 εκατ. στερλίνες στη χώρα.

Όμως, όπως λέει ο  Edmund Zhao, επενδυτής ακινήτων από την Κίνα που ξόδεψε 700.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα στο παραλιακό θέρετρο Cascais της Πορτογαλίας, οι πολιτικές άλλων χωρών δεν είναι εξίσου ελκυστικές για τους Κινέζους με τα  κίνητρα που δίνονται στη Ν. Ευρώπη.

Ο Zhao περιμένει την άδεια παραμονής του αυτό το μήνα. Θα είναι αναγκασμένος να μείνει στην Πορτογαλία τουλάχιστον για επτά ημέρες κατά τον πρώτο χρόνο και 14 ημέρες κάθε δύο χρόνια για όσο διαρκεί η 5ετής βίζα του. Και θα μπορεί να στείλει τα παιδιά του στα πιο ψηφισμένα σχολεία και πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...