Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Φουσκώνουν το λογαριασμό τα αυθαίρετα

Περισσότερα τετραγωνικά, περισσότερος φόρος 
Οι φορολογούμενοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο νέο Ε9 και τις συνολικές επιφάνειες αυθαίρετων κατασκευών που νομιμοποιήθηκαν το 2012 με βάση τις διατάξεις του νόμου 4014/2011.

Οπως αναφέρει σε σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, οι επιφάνειες αυθαίρετων κατασκευών καθώς και οι επιφάνειες που άλλαξαν χρήσεις, εφόσον εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του νόμου 4014/2011, πρέπει να δηλώνονται στην πραγματική τους κατάσταση στα έντυπα Ε9 που έπονται της νομιμοποίησης.

Η καινούργια υποχρέωση δήλωσης και των νομιμοποιημένων αυθαιρέτων σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να δηλώσουν στο Ε9 την πραγματική συνολική επιφάνεια του κτηρίου το οποίο εντάχθηκε στη ρύθμιση του ν. 4014/2011 και όχι μόνο τα τετραγωνικά μέτρα που αναγράφει το συμβόλαιο ή η οικοδομική άδεια.

Συνέπεια της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογούμενοι να δουν σημαντικές αυξήσεις στους φόρους ακινήτων (ΕΤΗΗΔΕ,ΦΑΠ κ.λπ.), μεταβίβασης δωρεών, γονικών παροχών αλλά και στα τεκμήρια διαβίωσης που συνυπολογίζονται στο φόρο εισοδήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...