Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας αδειάζει Μανιάτη για «σεισμόσημο»: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα

Εσωκυβερνητικούς τριγμούς προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι θα επιβληθεί σεισμόσημο στα ακίνητα. Το υπουργείο Οικονομικών εξέτασε το ενδεχόμενο να διαψεύσει δημόσια τον κύριο Μανιάτη αλλά τελικά επελέγη η λύση να δώσει ο ίδιος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με την οποία αυτοδιαψεύστηκε.

Το χρονικό της σύγκρουσης Στουρνάρα – Μανιάτη για το σεισμόσημο είναι το εξής:

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι «είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολύ προσοχή χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες οι οποίοι πια δεν αντέχουν άλλο αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναπάθουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν».

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «θα υπάρξει η ελαχιστότατη επιβάρυνση στους πολίτες». «Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρνήθηκε πάντως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, δεδομένου, όπως είπε, ότι «είναι μια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη».

Οι δηλώσει προκάλεσαν «σεισμό» στο υπουργείο Οικονομικών

Οι δηλώσεις του κ. Μανιάτη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών οι οποίες έφθασαν ως το γραφείο του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξέτασε το ενδεχόμενο να αποδοκιμάσει δημόσια με γραπτή δήλωση τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ χαρακτήριζαν «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Μανιάτη, οι οποίες επιβάρυναν ακόμη περισσότερο το εύθραυστο πολιτικό κλίμα, που συνταράσσεται από το ενδεχόμενο άρσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Η αυτοδιάψευση Μανιάτη

Επελέγη τελικά η λύση να προβεί ο ίδιος ο κ. Μανιάτης σε αυτοδιάψευση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατέφυγε τότε στο Αθηναϊκά Πρακτορείο Ειδήσεων στο οποίο υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία δέσμευση απέναντι στην Τρόικα, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...