Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Κινέζος αγόρασε μεζονέτα και πήρε "δώρο" τρεις άδειες παραμονής

- Με 252.000 ευρώ απέκτησε το ακίνητο στην περιοχή της Κάτζας- Θεωρείται το πρώτο βήμα για να ανοίξει η αγορά ακινήτων στην κινέζικη αγορά- Φόβοι για αντιδράσεις που συνδέονται με την πίεση της Τρόικας να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών

Το πρώτο συμβόλαιο για την πώληση ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ στην Αττική σε Κινέζο υπήκοο υπεγράφη στις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο υπεγράφη με βάση το νέο νόμο 4146/2013, ο οποίος προβλέπει τη χορήγηση αδειών παραμονής σε πολίτες μη Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν αυτοί προβούν σε αγορά ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ακινήτων BuildUp, το συμβόλαιο υπογράφηκε στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρείας με την κινέζικη εταιρεία CSDH για την προώθηση ελληνικών ακινήτων στο αγοραστικό και επενδυτικό κοινό της Κίνας.

Όπως αναφέρει το capital.gr, η μεταβίβαση, που συμβολαιοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου, αφορά διώροφη μεζονέτα που βρίσκεται σε προάστιο της Ανατολικής Αττικής και πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το τίμημα διαμορφώθηκε στις 252.000 ευρώ, με την αντικειμενική αξία του ακινήτου να είναι 160.200 ευρώ.

Αγοραστής είναι ο κινεζικής υπηκοότητας επιχειρηματίας Jin Hong από το Πεκίνο. Η εταιρεία Hong δραστηριοποιείται στο real estate και η απόκτηση άδειας παραμονής, μέσω της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες τοποθετήσεις από την ίδια στην ελληνική αγορά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Προς στιγμήν, πάντως, η εταιρεία Jin Hong θα καταθέσει αίτηση για την έκδοση τριών αδειών παραμονής για την ίδια και συγγενικά αυτής πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...