Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για το Ε9


Στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή, τροποποίηση και οριστικοποίηση της δήλωσης ακινήτων Ε9 με βάση την οποία θα υπολογιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που... θα επιβληθεί από το 2014 και στα αγροτεμάχια και στις εκτός σχεδίου και οικισμού εκτάσεις.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 που υπάρχει στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και να δηλώσουν τυχόν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2012. Επίσης θα πρέπει να οριστικοποιήσουν ή και να τροποποιήσουν την εικόνα της εκτός σχεδίου και οικισμού ακίνητης περιουσίας τους (οικόπεδα, χωράφια, βοσκότοπους κ.ά.). μεταβολές

Με την ισχύουσα νομοθεσία υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013 έχει κάθε φυσικό πρόσωπο που εντός του έτους 2012 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.

Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (2ος Πίνακας της δήλωσης στοιχείων ακινήτων), υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά την περιουσιακή κατάσταση των αγροτεμαχίων αυτών και να τροποποιήσουν, συμπληρώσουν ή και διαγράψουν αυτά, έτσι ώστε ο 2ος πίνακας της δήλωσης Ε9 να απεικονίζεται ορθά. Τα νομικά πρόσωπα, για το έτος 2013, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή υφίσταται κατά την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...