Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για 20 ακίνητα υψηλής αξίας στην Πλάκα

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην τουριστική και διεθνώς δημοφιλή Πλάκα παρουσίασε για πρώτη φορά, την Τρίτη και Τετάρτη στο Λονδίνο σε βρετανικές εταιρείες real estate και funds το ΤΑΙΠΕΔ, εισπράττοντας το έντονο ενδιαφέρον τους, αφού μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διατηρητέα μεγάλης εμπορικής αξίας.

Πρόκειται για περίπου 20 ακίνητα, που στεγάζουν υπηρεσίες είτε του υπουργείου Πολιτισμού είτε νοικιάζονται σε άλλους φορείς, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται σημαντικής αξίας, και που πρόκειται να ενταχθούν σε μια ειδική ομάδα, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των οποίων θα προκηρυχθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Στο Ταμείο εκτιμούν ότι ο διαγωνισμός θα έχει μεγάλη επιτυχία, και ότι θα επιτευχθούν υψηλές τιμές, αφού παρά την ύφεση, ακριβώς λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών της «συνοικίας των θεών» (όπως αποκαλείται), οι ζητούμενες τιμές για διατηρητέες μονοκατοικίες και μεγάλα διαμερίσματα βρίσκονται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Έγιναν 20 συναντήσεις

Στο roadshow του Λονδίνου έγιναν συνολικά 20 συναντήσεις με στελέχη εταιρειών που επενδύουν σε ακίνητα και funds, όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ των άλλων το ακίνητο του Τατοΐου, το Πρασονήσι της Ρόδου, μια σειρά από γήπεδα γκολφ, Ξενία, και χιονοδρομικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, που θα προκηρυχθούν σαν «ειδικές ομάδες» μέσα στο επόμενο εξάμηνο παρουσιάσθηκε έντονο ενδιαφέρον, και σε σχέση με παλαιότερες παρουσιάσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ διαπιστώθηκε σημαντική αλλαγή στο κλίμα μεταξύ των υποψηφίων επενδυτών.

Αντίστοιχης με την Πλάκα «αίγλης» χαρτοφυλάκιο ακινήτων επιχειρεί να δημιουργήσει το ΤΑΙΠΕΔ στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, όπου σε δεκάδες ακίνητα μεγάλης αξίας, φιλοξενούνται ιδιώτες με την καταβολή ενοικίου, συνήθως εξαιρετικά χαμηλού.

Εμβληματικό πάντως χαρακτήρα για το σκέλος των ακινήτων του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων θα έχουν το προσεχές διάστημα οι διαγωνισμοί για το Τατόι στην Πάρνηθα και το Πρασονήσι Ρόδου.

Το μεν Πρασονήσι προορίζεται για ξενοδοχειακή μονάδα με συνδυασμό δραστηριοτήτων αναψυχής (γήπεδα γκολφ, θαλάσσια σπορ κ.ά.) καθώς, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η γεωμορφολογία προσφέρεται για τέτοιου είδους αναπτύξεις.

Στο δε Τατόι σχεδιάζεται μια ήπια ανάπτυξη σε μια έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων, που θα περιλάβει πολιτιστικές, συνεδριακού χαρακτήρα και άλλες αγροτουριστικές δραστηριότητες.

Εκτός από τα έσοδα, στόχος είναι να αναδειχθεί η περιοχή, που εδώ και δεκαετίες ρημάζει καθώς έχει αφεθεί στην τύχη της με εγκαταλελειμμένα κτίρια, κλπ.

Επιπλέον, στόχος είναι να δείξει η χώρα στην εγχώρια και διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι στην Ελλάδα κάτι κινείται και στον χώρο του real estate.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...