Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

H τακτοποίηση αυθαιρέτων των παλιννοστούντων


Θέτει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Το θέμα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων των παλιννοστούντων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που ήρθαν στην Ελλάδα και στέγασαν τις οικογένειές τους σε μία δύσκολη εποχή, θέτει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ αναφέρεται: «Όλοι γνωρίζουμε τον Ν.4014/2011 περί τακτοποίησης ή νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Επίσης γνωστό είναι το θέμα της έκπτωσης του προστίμου κατά 80% των επαναπατριζομένων Ελλήνων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Επιτυχία για την οποία πρωτοστάτησαν η Παμποντιακή ομοσπονδία Ελλάδος, η επιτροπή αγώνα των νεοπροσφύγων και ο Δήμος Ασπροπύργου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ν. Μελετίου.

Κατά την εφαρμογή των νόμων αυτών παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα. Όπως είναι γνωστό σύντομα θα υπάρξει νέος νόμος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων όπως την τακτοποίηση κτισμάτων σε εκτός σχεδίου γήπεδα με περισσότερους του ενός εξ’ αδιαιρέτου ιδιοκτητών.

Εί πλέον, σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου Υπουργείου μεταξύ άλλων λύσεων σε προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί κατά την εφαρμογή του Ν.4014/11, οι μικροπαραβάσεις θα λύνονται άμεσα και οριστικά (πέργκολες, ημιυπαίθριοι).

Όσον αφορά το Ν.4042/12 ΦΕΚ 24/12 άρθρο 70 περί μείωσης των προστίμων κατά 80% το πρόβλημα το όποιο εντοπίσαμε αμέσως ήταν ότι αναφερόταν στην κύρια αλλά και μοναδική κατοικία. Όποιος δηλαδή είχε και δεύτερη κατοικία ατομικά ή σαν οικογένεια αυτομάτως έχανε την δυνατότητα έκπτωσης και όφειλε να πληρώσει για κάθε αυθαίρετο το 100% του προστίμου.

Ξεκινήσαμε άμεσα την προσπάθεια τροποποίησης ή συμπλήρωσης του νόμου έτσι ώστε να προβλέπεται έκπτωση – μείωση του προστίμου για κάθε κατοικία που είχε κατασκευαστεί αυθαίρετα και αντιστοιχούσε στον αριθμό των παιδιών της κάθε οικογένειας», καταλήγει η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...