Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι Μηχανικοί Π.Ε. και Τ.Ε μπορούν να εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης

Η κοινοτική υποχρέωση της χώρας να εκδίδονται Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης, προκειμένου να επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας, παρά το σημαντικό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες, θα συντελέσει στην αποφόρτιση του ήδη επιβαρημένου μικροκλίματος των αστικών κέντρων και θα αποτελέσει κληροδότημα για το μέλλον. Επιπλέον, η αγορά ακινήτων θα εφοδιαστεί με νέα ποιοτικά κριτήρια, ενώ ο πολίτης θα έχει στα χέρια του μετρήσιμα στοιχεία για το ετήσιο διαχειριστικό κόστος θέρμανσης και δροσισμού.

Εντούτοις, σύγχυση είχε δημιουργηθεί σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπως και για την δυνατότητα Μηχανικών Τ.Ε. να εκδίδουν τα εν λόγω πιστοποιητικά.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης απαντώντας στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Τομεάρχη Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, διευκρινίζει πώς ουδέποτε αποκλείστηκαν οι πτυχιούχοι τεχνολόγοι μηχανικοί από την έκδοση Π.Ε.Α. και ουδέποτε συνδέθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Αρχείου Ενεργειακών Επιθεωρήσεων του ΥΠΕΚΑ.

Όπως συμπληρώνει στο έγγραφό του ο κ. Μανιάτης, «στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, οι αμοιβές των μηχανικών διαμορφώνονται ελεύθερα κατόπιν διαπραγμάτευσης και οι «ελάχιστες αμοιβές» αποτελούν τις «νόμιμες αμοιβές», βάσει των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές και οι κρατήσεις».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...