Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Ανάρτηση κτηματογράφησης σε 9 περιοχές της ΒΑ Αττικής

Ξεκινά την Τετάρτη (15 Φεβρουαρίου) η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων σε Άγιο Στέφανο, Ανθούσα, Διόνυσο, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλας) και Σταμάτα.

Με τις περιοχές αυτές ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αναρτήσεων σε 33 περιοχές της χώρας, που ξεκίνησε σταδιακά από τον περασμένο Ιούνιο.

Για την υποβολή αίτησης διόρθωσης - ένστασης από τους πολίτες η προθεσμία είναι δίμηνη (έως τις 17 Απριλίου) για τους κατοίκους εσωτερικού και τετράμηνη (έως τις 15 Ιουνίου) για τους κατοίκους εξωτερικού.

Με την Ανάρτηση δημοσιοποιούνται:

- ο Κτηματολογικός Πίνακας, που περιλαμβάνει την περιγραφή των ακινήτων και τη σχετική νομική πληροφορία

- το Κτηματολογικό Διάγραμμα, στο οποίο απεικονίζονται τα όρια των γεωτεμαχίων

Σκοπός της διαδικασίας είναι να ελέγξουν οι δικαιούχοι την καταγραφή των δικαιωμάτων τους και να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις. Γι΄ αυτό απαιτείται προσεκτικός έλεγχος των εγγράφων τα οποία θα παραλάβουν ταχυδρομικώς οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει Δήλωση ιδιοκτησίας.

Ο φάκελος περιλαμβάνει απόσπασμα του Κτηματολογικού πίνακα και του κτηματολογικού διαγράμματος για το ακίνητο που τους αφορά. Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Συγκεκριμένα, κάθε δικαιούχος πρέπει να ελέγξει :

§ Τα στοιχεία του προσώπου

§ Τα στοιχεία του ακινήτου και των δικαιωμάτων που δηλώθηκαν

§ Τους πιθανούς συνδικαιούχους

§ Τη θέση του ακινήτου και του σχήματος με βάση το απόσπασμα του χάρτη

§ Τα στοιχεία όμορων ή / και τις συντεταγμένες, ειδικά όπου δεν υπάρχουν υλοποιημένα όρια, μάντρες, κτίρια κλπ.

Οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει έως σήμερα δήλωση έχουν μία ακόμη ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους.

Η Ανάρτηση των συνολικών κτηματολογικών στοιχείων πραγματοποιείται με δύο τρόπους: στο αρμόδιο για κάθε περιοχή Γραφείο Κτηματογράφησης και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο ΑΕ www.ktimatologio.gr.

Με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e - ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δικαιούχο, αφού δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό, να έχει πρόσβαση ηλεκτρονικά στα στοιχεία που τον αφορούν.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, ολοκληρώνεται η διαδικασία κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες της ανάρτησης μπορείτε να βρείτε στο www.ktimatologio.gr και στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης:

§ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΡΟΔΟΠΟΛΗ (ΜΠΑΛΑ) - ΣΤΑΜΑΤΑ: Σωκράτους 1 & Πίνδου, 145 65 Αγ. Στέφανος, τηλ. 210-6215503

§ ΑΝΘΟΥΣΑ - ΠΙΚΕΡΜΙ : Φειδιππίδου 33, 153 51 Παλλήνη, τηλ. 210-6664974

§ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Εγκαταστάσεις Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου (στάδιο Μαραθώνος), 190 07 Μαραθώνας, τηλ. 22940-66674

§ Ν. ΜΑΚΡΗ: Λεωφ. Μαραθώνος 196, Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος, 190 05 Νέα Μάκρη, τηλ. 22940-99603

§ ΡΑΦΗΝΑ: Μοκασίνη Τσιβάνη 1 & Φιλίας 5, 190 09 Ραφήνα, τηλ. 22940-76077

Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης είναι Δευτέρα - Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 16:00 και επιπλέον την Τετάρτη από τις 17:00 έως και τις 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...