Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Στο στόχαστρο όσοι δεν τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους

Σαφάρι ξεκινάει η κυβέρνηση για να εντοπίσει και να επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν τακτοποίησαν τον ημιυπαίθριό τους! Η εντολή που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών είναι ξεκάθαρη: να εντοπιστούν όσοι  δεν τακτοποιήθηκαν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης παράτασης που δόθηκε για τους ημιυπαίθριους χώρους η «επίθεση» που θα δεχτούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι πολυμέτωπη: Οι ελεγκτές της εφορίας θα επιδιώξουν να επιβάλουν πρόστιμα για απόκρυψη ημιυπαίθριου χώρου και οι πολεοδομίες πρόστιμα διατήρησης και ανέγερσης.

«Κρυφός σύμμαχος» των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους θα είναι το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Όσο και αν το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιμένει να ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία που δίνουν οι πολίτες κατά την έκδοση του εν λόγω πιστοποιητικού δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους, εντούτοις οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη πάρει το «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία να κάνουν χρήση αυτών των δεδομένων. Μάλιστα, μόλις ολοκληρωθεί η on line σύνδεση των εν λόγω υπηρεσιών τότε όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορούν να αξιοποιηθούν από το ΚΕΠΥΟ με το πάτημα ενός κουμπιού. Στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης φαίνεται η ύπαρξη ημιυπαίθριου χώρου, αφού είναι ενεργοβόροι και πρέπει να καταγραφούν. Το ίδιο ισχύει και για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που υπόγεια ή ισόγεια ή πιλοτές έχουν μετατραπεί σε εξτρά δωμάτια ή αποθήκες ή γκαράζ. Άρα, θα είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός όσων έχουν προβεί σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Το υπουργείο οικονομικών εκτός από το γεγονός ότι ψάχνει απεγνωσμένα για έσοδα, αφού η μαύρη τρύπα το πρώτο τετράμηνο ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, θέλει να στείλει και το μήνυμα, ενόψει και της άλλης ρύθμισης που ετοιμάζεται και αφορά τις αυθαίρετες κατοικίες. Μέσω των ελέγχων και των προστίμων θέλει να δείξει ότι όσοι δεν ρυθμίσουν το αυθαίρετό τους, σε λίγο καιρό θα έχουν την τύχη εκείνων που δεν τακτοποίησαν τον ημιυπαίθριό τους…
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...