Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Θέσεις και προτάσεις του ΤΕΕ για το νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα

Συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ

Συνάντηση εργασίας είχε ο υπεύθυνος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, το μεσημέρι της Τετάρτης, 16 Μαρτίου, και ώρα 15.00 με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Χρήστο Σπίρτζη, στα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τα δημόσια έργα του Υπ. Υποδομών με τίτλο «Μεταρρύθμιση Συστήματος Ανάθεσης και Εκτέλεσης συμβάσεων Μελετών και Δημοσίων Έργων Ίδρυση Αρχής Ελέγχου Μελετών και Έργων και λοιπές διατάξεις», που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Σπίρτζης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για το ενεργό ενδιαφέρον του για τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για το νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα επέμεινε ότι «πριν από τη συζήτηση του οποιουδήποτε νομοσχεδίου, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δομών του κράτους, των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων και στους μηχανισμούς ελέγχων», ενώ στάθηκε στην ανάγκη «ένταξης στην νομοθεσία προδιαγραφών προτύπων και πιστοποιήσεων υλικών, αλλά και στην ίδρυση Ενιαίου Μητρώου Μελετητών υπό το ΤΕΕ για τα Μητρώα Μελετητών, Εργοληπτών Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων».

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης συμφώνησε με τον Πρόεδρο και σημείωσε ότι «σε κάθε περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύει τώρα η χώρα μας, δημιουργούνται ευκαιρίες» και τόνισε ότι «στην κυβέρνηση προσφέρεται στις παρούσες συνθήκες μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ευρεία αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των δομών του κράτους, αλλά και δυνατότητα να καθορίσει εκ νέου την κατανομή αρμοδιοτήτων απαλλάσσοντας την κεντρική διοίκηση από κενά και αλληλοεπικαλύψεις».
Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ παρέδωσε στο βουλευτή υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΤΕΕ για το νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...