Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Επώνυμοι πουλάνε τις βίλες τους για να ξεχρεώσουν

Getty Villa (Inner Peristyle)  [Explored]Image by Mike Chen (Just too busy! Will be back soon.) via Flickr
Φάκελοι με ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές της Αθήνας, τα οποία ανήκουν σε επώνυμες οικογένειες, φτάνουν το τελευταίο διάστημα σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία.

Το μνημόνιο άλλωστε δεν κοιτά κοινωνικές τάξεις και έτσι φαίνεται ότι αρκετοί πλούσιοι με πανάκριβα σπίτια και μαγευτικές βίλες, οι οποίοι έπεσαν θύματα της οικονομικής κρίσης, αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της (πανάκριβης) περιουσίας τους προκειμένου να ξεχρεώσουν και να καλύψουν τις λοιπές υποχρεώσεις τους.

Πρόκειται κυρίως για πολυτελή σπίτια που ανήκουν σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες αλλά και μέλη εύπορων οικογενειών που διακριτικά φροντίζουν να μην απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, οι πανάκριβες αυτές βίλες πωλούνται σε μειωμένες τιμές για τα δεδομένα τους, κατά πολύ κατώτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και σε ποσοστό 30%. Για παράδειγμα, βίλες που κοστίζουν 3 εκατ. ευρώ δίνονται σήμερα μόλις στα 2,2 εκατ. ευρώ ενώ μονοκατοικία 1.000 τετραγωνικών που κόστιζε περί τα 7 εκατ. ευρώ σήμερα πωλείται ένα εκατ. λιγότερο.

Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς κύκλους, μέσα στο 2010 αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των σπιτιών που έχουν βγει προς πώληση σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων. Μεγάλη αύξηση της προσφοράς παρατηρείται στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη, το Καβούρι, τη Βάρκιζα, ακόμα και οροφοδιαμερίσματα στο Κολωνάκι. Παράλληλα, στο σφυρί έχουν βγει και ακίνητα, βίλες ή οικόπεδα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, την Αράχοβα και το Πήλιο.

Στα μεγάλα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν κατά κύριο λόγο μέσω δικηγορικών γραφείων και πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια». Ωστόσο, οι φήμες αυξάνονται για διάφορους γνωστούς Ελληνες που πουλάνε τα ακίνητά τους σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που πραγματικά αξίζουν. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις η αιτία δεν είναι κάποιο χρέος αλλά η αδυναμία συντήρησης των πολυτελών σπιτιών. Πηγή: Έθνος της Κυριακής
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...