Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

«Διαδήλωση» στο Mediterranean Cosmos για το ύψος των ενοικίων

Χαμηλότερα ενοίκια διεκδικούν οι ενοικιαστές καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη. Για το σκοπό αυτό πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Τετάρτης, εντός του χώρου.

Ο Σύλλογος επιχειρηματιών του εμπορικού κέντρου (ενός εκ των δύο συλλόγων, και μάλιστα αυτού που δεν αναγνωρίζει η διαχειρίστρια εταιρία, «Πυλαία ΑΕ», του ομίλου «Lamda Development») καταγγέλλει ότι το κτίριο παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα λόγω καθιζήσεων ενώ υποστηρίζει πως τα χρήματα, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως, που βάσει σύμβασης πληρώνουν οι επιχειρήσεις για δράσεις μάρκετινγκ, διαφήμισης, φύλαξης και καθαριότητας δεν είναι ανταποδοτικά.

Επ΄ αυτού πάντως η πλευρά του Mediterranean Cosmos επισημαίνει πως «το εμπορικό κέντρο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις εγχώριες και διεθνείς προδιαγραφές και τυχόν παρεμβάσεις αφορούν σε συντηρήσεις και αισθητικές παρεμβάσεις».

Σχετικά με το θέμα της μείωσης των ενοικίων, ο Σύλλογος υποστηρίζει πως αυτό αποτελεί αίτημα πολλών εκ των συνολικά 210 καταστηματαρχών και ότι αυτό έχει διατυπωθεί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, δίχως μέχρι τώρα να ικανοποιηθεί, παρόλο, που όπως λένε οι ενδιαφερόμενοι, έβαλαν λουκέτο περισσότερα από 30 καταστήματα του εμπορικού κέντρου, την τελευταία τριετία.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η επισκεψιμότητα στο εμπορικό κέντρο είναι μειωμένη κατά 50%, σε σχέση με αυτή που είχε αρχικά υποσχεθεί η εταιρία (30.000 επισκέπτες ημερησίως). enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...