Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΜΙΔΑ: Eνταξη στην περαίωση και των ακινήτων

THN άρση της εξαίρεσης επιτηδευματιών ιδιοκτητών ακινήτων από την περαίωση ζητά με επιστολή της προς την ηγεσία του Yπουργείου Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι η παρ. θ) του άρθρου 4 του νόμου 3888/2010 για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων προβλέπει ότι στερούνται του δικαιώματος της περαίωσης κατά συνέπεια 150.000 περίπου επιτηδευματίες από όλη τη χώρα, των οποίων η προσωπική ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ 2008, υπερέβαινε τις 400.000 ευρώ, στερούνται αδικαιολόγητα του δικαιώματος να προβούν σε περαίωση των εκκρεμών επαγγελματικών φορολογικών τους υποθέσεων.

Η διάταξη συσχετίζει άσχετα θέματα, όπως την επαγγελματική δραστηριότητα με την προσωπική περιουσιακή κατάσταση του επιτηδευματία, και πρέπει να τροποποιηθεί. Για τον λόγο αυτό, εν όψει και της ανάγκης για παράταση του μέτρου, ζητά να αρθεί άμεσα η παραπάνω εξαίρεση και να σταλούν σημειώματα περαίωσης και στους επιτηδευματίες της παραπάνω κατηγορίας, με εξαίρεση όσους τυχόν έχουν υποπέσει σε βαρέα αδικήματα φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...