Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Aυξάνονται οι ενοικιαστές, (ακόμη και πρόξενοι!), που... φεύγουν νύχτα

«Βουλιάζουν» η οικοδομική δραστηριότητα και οι αγοραπωλησίες ακινήτων, σύμφωνα με εκπροσώπους φορέων της κτηματαγοράς, τη στιγμή που ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα αφερέγγυων ενοικιαστών που εγκαταλείπουν «νύχτα» το ακίνητο

Μάλιστα, στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται πλέον ακόμη και... πρόξενοι, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΑΘ), Βασιλική Παραμάνα, αναφερόμενη σε περιστατικό στην περιοχή της Νέας Παραλίας.

Στην περιοχή νοίκιαζε σπίτι πρόξενος χώρας από την ανατολική Ευρώπη, ο οποίος το εγκατέλειψε με απλήρωτα ενοίκια και οι εκπρόσωποι της ΕΝΙΑΘ αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στην πρεσβεία της χώρας του, για να βρεθεί λύση. Η ίδια επισήμανε ότι στην περιοχή αυτή οι τιμές των ενοικίων έχουν μειωθεί κατά 30%.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, σήμερα, ένας στους δύο κατόχους οικοδομικής άδειας αποφεύγει να τη χρησιμοποιήσει, γεγονός με σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση στο χώρο της οικοδομής, ενώ η πτώση του αριθμού των συμβολαίων αγοραπωλησιών ακινήτων ξεπερνάει το 50% σε σχέση με το 2007, έτος που ακόμη δεν είχε λάβει σημαντικές διαστάσεις η κρίση στην κτηματαγορά. aggelioforos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...