Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Σε δύο εβδομάδες η προκήρυξη για το «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον»

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων πρόκειται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον», όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist με τίτλο «Η πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη», ο κ. Μανιάτης ανέφερε έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και σήμερα ή αύριο θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΤΕΜΠΜΕ για τις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει έως και στο 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 400 εκατ. ευρώ θα δοθούν από το ΕΣΠΑ και έως και 800 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το πρόγραμμα θα αφορά περίπου 100.000 σπίτια, ενώ θα δημιουργηθούν έως και 20.000 νέες θέσεις εργασίας.

Κατά τα άλλα, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι το ζήτημα της πράσινης ανάπτυξης διατρέχει οριζόντια τις πολιτικές όλων των Υπουργείων και δεν περιορίζεται στις δράσεις του νεοϊδρυθέντος Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ερωτηθείς σχετικά υπογράμμισε ακόμη ότι εξαιτίας της παγγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης που περνάει η χώρα μας πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, αυτό της πράσινης ανάπτυξης.

Αν, όπως είπε, δεν αδράξουμε την ευκαιρία για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης η επόμενη κρίση θα έρθει σε λίγα χρόνια και θα είναι πολύ χειρότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...