Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Οι Έλληνες αγοραζουν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από Έλληνες και Ιταλούς αγοραστές ωθεί ανοδικά τις τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις δηλώσεις ανώτερου στελέχους του μεγαλύτερου δικτυακού τόπου ακινήτων στη Βρετανία, Rightmove, στο Bloomberg.

Ο Μάϊλς Σίπσαϊντ, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο Bloomberg, ότι «οι αγοραστές με μετρητά είναι περισσότερο ο κανόνας, παρά η εξαίρεση σε πολλές περιοχές του Λονδίνου».

» Με τους κτηματομεσίτες να αναφέρουν (σ.σ. την ύπαρξη) κύματος αγοραστών από την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίοι αναζητούν ασφαλείς επενδυτικούς θύλακες για τα μετρητά τους, το Λονδίνο παραμένει δημοφιλές, γεγονός που θα συντηρήσει το επίπεδο τιμών στο ακριβό σκέλος της αγοράς ακινήτων, σε αντίθεση με το υπόλοιπο της χώρας», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τον Οκτώβριο οι πωλητές ακινήτων στο Λονδίνο αύξησαν το επίπεδο των τιμών που ζητούν στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου εξαμήνου, αδιαφορώντας για τις προκλήσεις που προβάλει η μεγαλύτερη κρίση από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο Λονδίνο, η μέση ζητούμενη τιμή αυξήθηκε κατά 5% έναντι του Σεπτεμβρίου, στις 418.778 λίρες (479.136 ευρώ). Στην υπόλοιπη Βρετανία, αυξήθηκε κατά 3,1% στις 236.849 λίρες (270.986 ευρώ).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...