Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκέντρωση των Ιδιοκτητών Ακινήτων στη Λάρισα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στους ληστρικούς φόρους της ακίνητης περιουσίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στρ. Παραδιάς τόνισε για τον ΦΑΠ, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καταβληθούν τα ποσά που προκύπτουν, από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα εμφανίζονται κάθε χρόνο όλο και πλουσιότεροι, ενώ στην πραγματικότητα θα γίνονται κάθε χρόνο φτωχότεροι, αφού θα οφείλουν όλο και μεγαλύτερα ποσά στο Δημόσιο Ταμείο.

Οι ιδιοκτήτες κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εξαιρέσει τα κάθε είδους απρόσοδα ακίνητα και να μειώσει δραστικά τους συντελεστές του φόρου αυτού, ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα του συντελεστή του Ε.Τ.ΑΚ. (1%ο), ενός φόρου που θεωρείται δίκαιος και αναλογικός, έτσι ώστε να μπορούν οι υπόχρεοι να τον καταβάλουν και το Υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει το σύνολο των φόρων που υπολογίζει. Διαφορετικά το κράτος δεν μπορεί να ευελπιστεί στην είσπραξη όλων αυτών των απίστευτων ποσών, ακόμη κι αν σκοπεύει να εκπλειστηριάσει δεκάδες χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...