Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Συζητούν αλλα δεν αγοράζουν διαμερίσματα.

Από περιορισμένο αριθμό νέων αναπτύξεων και επιβράδυνση των εργασιών αποπεράτωσης των υφιστάμενων κατασκευών χαρακτηρίζεται η αγορά κατοικίας στην Ανατολική Αττική, τα Δυτικά και Νότια Προάστια, τον Πειραιά και τα προάστιά του, σύμφωνα με μελέτη της Eurobank EFG Property Services για την αγορά κατοικίας.
"Συζητούν αλλα δεν αγοράζουν διαμερίσματα" λένε χαρακτηριστικά οι μεσίτες.. «Οι δυνητικοί αγοραστές συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής σχετικά με την αγορά κατοικίας ενώ στρέφονται κυρίως σε ακίνητα παλαιάς κατασκευής και μικρότερων επιφανειών σε σχέση με προηγούμενα έτη», επισημαίνεται στη μελέτη, η οποία βασίζεται σε επιτόπιες έρευνες που πραγματοποίησε στις περιοχές αυτές η Eurobank EFG Property Services.
Πιο αναλυτικά, στην Ανατολική Αττική παρατηρήθηκε συγκέντρωση σημαντικού αποθέματος νεόδμητων κατοικιών για την πλειονότητα των περιοχών. Ο όγκος των συναλλαγών κινείται σε χαμηλά επίπεδα ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται περιορισμένο και επικεντρώνεται σε πολλές περιπτώσεις σε διαθέσιμα οικόπεδα. Τα επίπεδα τιμών νεόδμητων κατοικιών διαμορφώνονται ανάλογα με την εγγύτητα σε παραλιακό μέτωπο και τη θέα που διαθέτουν.
Οι περιοχές των Δυτικών Προαστίων της Αττικής διαθέτουν στην πλειονότητά τους περιορισμένο απόθεμα νεόδμητων διαμερισμάτων με εξαίρεση τους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Αχαρνών και Πετρούπολης. Όπως παρατηρείται και στην Ανατολική Αττική, το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο και αφορά κυρίως σε ακίνητα παλαιότητας.
Στα Νότια Προάστια συγκαταλέγονται περιοχές των οποίων το υφιστάμενο απόθεμα νεόδμητων κατοικιών είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στην πλειονότητά του σε όλη την έκταση της κάθε περιοχής. Οι ζητούμενες τιμές παρουσιάζουν διακυμάνσεις ανάλογα με τη θέση του ακινήτου, την περιοχή στην οποία ανήκει και τον τύπο κατασκευής του καθώς συναντάται σημαντικός αριθμός πολυτελών κατοικιών.
Τέλος, ο Πειραιάς και τα νοτιοδυτικά προάστια του Δήμου χαρακτηρίζονται από χαμηλά επίπεδα ζήτησης νεόδμητων διαμερισμάτων και στην πλειονότητά τους διαθέτουν σημαντικό απόθεμα νεόδμητων αναπτύξεων ομοιόμορφα κατανεμημένων σε όλη την έκταση της εκάστοτε περιοχής. Εντούτοις υπάρχουν περιοχές όπως η Πειραϊκή, η Καστέλα, το Πασαλιμάνι και η Φρεαττύδα οι οποίες χαρακτηρίζονται από έλλειψη κατάλληλων οικοπέδων και δεν διαθέτουν αξιοσημείωτο αριθμό αναπτύξεων. Το κύριο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σε παλαιά ακίνητα και στην πλειονότητά τους οι νέες κατασκευές έχουν υλοποιηθεί με τη μέθοδο της αντιπαροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...