Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Δεν θα υπάρξει αναδρομική επιβολή φόρου για τους ημιυπαίθριους

Δεν θα υπάρξει αναδρομική επιβολή φόρου που σχετίζεται με τη δήλωση των ημιυπαίθριων και των υπολοίπων χώρων που θα δηλώνονται με βάση το νόμο 3843/2010 του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μεταξύ ΥΠΕΚΑ και υπουργείου Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τις αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικά θέματα που αφορούν στη φορολογική αντιμετώπιση των χώρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παγίως αντιμετωπίζει τα θέματα της φορολογικής διαχείρισής τους.

Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο ΥΠΕΚΑ σύσκεψη διευθυντών πολεοδομιών της χώρας, για περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα εφαρμογής του σχετικού νόμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γγ Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης του ΥΠΕΚΑ Μαρία Καλτσά, στελέχη του υπουργείου και οι εκπρόσωποι των πολεοδομικών διευθύνσεων Αχαρνών, Παλλήνης, Ελευσίνας, Περισσού, Αγίας Παρασκευής, Αργυρούπολης, Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Σύρου, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού της λειτουργίας των πολεοδομικών υπηρεσιών ώστε να λαμβάνουν ομαλά τις αιτήσεις και να προωθούν τις διαδικασίες υπολογισμού των προστίμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Ακόμη, έγιναν διευκρινήσεις για διατάξεις του νόμου και των σχετικών εγκυκλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...