Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Στο «σφυρί» πολυτελείς κατοικίες στα νησιά


Πόλος έλξης για πολλούς εκατομμυριούχος αλλά και αστέρες του Χόλυγουντ, αναδεικνύονται τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα οι πολυτελείς κατοικίες τους.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg,λόγω του ότι σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας θα συναντήσουν μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες, καθώς η κάμψη της ζήτησης έχει οδηγήσει σε πτώση των τιμών έως και 45%. Μάλιστα ο Τόμ Χάνκς είναι ένα από τα λαμπερά ονόματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα. Μεγάλη βίλα στη Μύκονο πωλείται σήμερα από ελληνικό μεσιτικό γραφείο στα 2 εκατ. ευρώ -500.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με την αρχική τιμή. Το ίδιο γραφείο αναζητεί αγοραστή για μονοκατοικία στην Κέρκυρα με το αντίτιμο να διαμορφώνεται στα 750.000 ευρώ, έναντι αρχικής τιμής 1,4 εκατ. ευρώ. Παρά τη δραστική αυτή μείωση στην τιμή ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί υποψήφιοι αγοραστές.

Αρκετοί επενδυτές παραμένουν, όπως σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές, επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές στην Ελλάδα, εν μέσω της αβεβαιότητας των οικονομικών της προοπτικών. Παρ\' όλα αυτά, όσο οι αγοραστικές ευκαιρίες θα πληθαίνουν τόσο θα εκτιμάται ότι θα κάμπτονται και οι επιφυλάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...