Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Νέο χαράτσι στους ημιυπαίθριους

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το υπουργείο φαίνεται ότι παρά τη ρύθμιση υπάρχει και νέο χαράτσι και μάλιστα αναδρομικό.


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ενώ αρχικά υπήρχαν διαβεβαιώσεις πως η ρύθμιση για 40 έτη των ημιυπαίθριον θα γίνει άπαξ και χωρίς άλλες επιβαρύνσεις, με νέα εγκύκλιο δίδεται η δυνατότητα στις ΔΟΥ να επιβάλλουν πρόστιμα.
 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει η εφημερίδα με έναν πολίτη ο οποίος κάνοντας τη ρύθμιση βρέθηκε να πληρώνει αναδρομικά από το 2004 φόρο πάνω από 8.000 ευρώ.
 
Ο πολίτης δήλωσε την αλλαγή χρήσης σχεδόν 46 τετραγωνικών του υπογείου του. Η ΔΟΥ λοιπόν του έβαλε φόρο για τη χρήση αυτή από το 2004 (!), παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος πήγε να το δηλώσει έχοντας υπόψη τις εξαγγελίες για απαλλαγή από άλλα πρόστιμα!

Όλα αυτά καθώς, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ουσιαστικά ακυρώνει την προηγούμενη που είχε εκδώσει αναφέροντας πως “τα θέματα φορολόγησης των χώρων που εμπίπτουν στη ρύθμιση είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...