Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί: Αγόρασαν παλάτι στη Σαντορίνη

Το χρυσό ζευγάρι του Χόλιγουντ, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, βρήκε τον προσωπικό του παράδεισο στην Ελλάδα! Πάνω από 5,5 εκατομμύρια ευρώ στοίχισε στο διάσημο ζεύγος η αγορά της πολυτελέστατης βίλας του στη Σαντορίνη. Τα συμβόλαια υπογράφηκαν πριν από τρεις ημέρες από τον δικηγόρο του ζευγαριού στο νησί και ήδη ο Μπραντ και η Αντζελίνα -όπως μάθαμε- σκέφτονται να κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις στον χώρο. Στις προτεραιότητές τους είναι να κτίσουν άμεσα ξενώνες για να φιλοξενούν τους φίλους τους, ακολουθώντας πιστά την αρχιτεκτονική γραμμή.

Το συγκεκριμένο οίκημα εντοπίστηκε από το ζευγάρι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στο νησί, στον δρόμο που οδηγεί στην είσοδο της γραφικής Οίας. Η περιοχή άρεσε πάρα πολύ και στους δύο και μάλιστα έκαναν ατελείωτους περιπάτους πριν καλά-καλά ανατείλει ο ήλιος για να μη δίνουν τροφή στους περίεργους.

Είναι μία βίλα που μοιάζει με κάστρο, όπως λένε οι ντόπιοι, χτισμένη σε οικόπεδο περίπου 14 στρεμμάτων, από μαύρη πέτρα του σβηστού ηφαιστείου, συνδυασμένη με θηραϊκά υλικά και προσαρμοσμένη στην αισθητική του νησιού. Ως γνωστόν, η αρχιτεκτονική των οικισμών της Σαντορίνης αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, στο οποίο στηρίζεται μεγάλο μέρος της τουριστικής αξιοποίησης του νησιού.

Ο χώρος, που ανήκει πια στο χολιγουντιανό ζευγάρι, διαθέτει ελικοδρόμιο, δύο πισίνες και ένα ανοιχτό θέατρο. Στις προθέσεις τους είναι να διαμορφώσουν και έναν παιδότοπο για τα έξι παιδιά τους, που δεν αποκλείεται να γίνουν και επτά κάποια στιγμή (!), μια και ακούστηκε στο νησί πως η Αντζελίνα περιμένει παιδί, αλλά αυτό δεν διασταυρώνεται από πουθενά.

Η αλήθεια είναι ότι -παρά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον διεθνή Τύπο και στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία- το ζευγάρι περνάει την καλύτερη περίοδο της ζωής του και είναι πιο ερωτευμένο από ποτέ. Είναι ιδιαίτερα πολυάσχολο με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις -που δεν είναι και λίγες- με τα παιδιά του και με τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.

Γυναίκες της περιοχής που πληροφορήθηκαν την αγορά αυτή σκέφθηκαν να τους στείλουν μία επιστολή με την παράκληση να μπορούν και τα δικά τους παιδιά να περνούν κάποιες ώρες στον παιδότοπο που θα ετοιμάσουν. Οπως κάθε παράδεισος, και ο δικός τους είναι απομονωμένος και βρίσκεται στην πιο ακριβή θέση παγκοσμίως από αγοραστικής αξίας. Από μπροστά έχει θέα στην εντυπωσιακή Καλντέρα, το τμήμα που δημιουργήθηκε από την τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου, τον 17ο π.Χ. αιώνα, όταν το κεντρικό τμήμα του νησιού καταβυθίστηκε.

Από την πίσω πλευρά θα βλέπουν τη Φοινικιά. Ενα μικρό μεσόγειο χωριό, με λίγους κατοίκους και με μια εντυπωσιακή είσοδο, καθώς ο επισκέπτης αντικρίζει έναν ψηλό τοίχο από σκούρα ηφαιστειακή πέτρα. Αξιοπρόσεκτες είναι οι δύο εκκλησίες του χωριού, η Αγία Ματρόνα και οι Επτά Παίδες, που είναι σκαμμένες μέσα στον βράχο.

Από τα παράθυρά τους ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί θα ατενίζουν τις δύο Στρογγύλες, τη Μικρή και τη Μεγάλη Καμένη, το λιμανάκι των Φηρών και θα χάνονται στη σιωπηρή απεραντοσύνη του Αιγαίου, εκεί όπου βουτάει το είδωλο του ήλιου. Αυτό το σημείο με την ανεπανάληπτη θέα είχε μαγέψει πριν από χρόνια γνωστό Ελληνα συλλέκτη, κάτοικο Κηφισιάς, που ήταν και ο ιδιοκτήτης της βίλας.
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...