Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Μεταχειρισμένα ακίνητα προτιμούν οι αγοραστές. -4 έως -10% οι τιμές


Ολοκληρώνεται η στροφή προς το μεταχειρισμένο ακίνητο από τους Έλληνες αγοραστές ακινήτων την ίδια στιγμή που οι τιμές στην αγορά υποχωρούν κατά 4-10%.
Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία των συναλλαγών που δημοσιεύουν οι εταιρείες μεσιτείας οι ελάχιστοι υποψήφιοι αγοραστές που κινούνται στην αγορά, προτιμούν μεταχειρισμένα ακίνητα καθώς εκεί το περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι ακόμα μεγαλύτερα από αυτά των καινούργιων ακινήτων, γεγονός που επιτρέπει παράλληλα και την αγορά κατοικίας μεγαλύτερου εμβαδού.

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης των κατοικιών στην Αττική κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 σημείωσαν υποχώρηση που κατά μέσο όρο κυμαίνεται μεταξύ 4% και 10% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα του 2009.

Με βάση τα στοιχεία της Aspis Real Estate, 65% του ποσοστού συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν σε ακίνητα παλαιότητας σε αντίθεση με το υπόλοιπο 35% σε νεόδμητα. Οι περιοχές που διατήρησαν υψηλά τα επίπεδα πώλησης νεόδμητων κατοικιών είναι τα Ανατολικά Προάστια και τα Δυτικά παραμένοντας χαμηλά για τις περιοχές του Κέντρου της Αθήνας, του Πειραιά και των Βορείων Προαστίων.
O διευθύνων σύμβουλος της Aspis Real Estate Δανιήλ Ψωμιάδης αναλύοντας την κατάσταση της ελληνικής αγοράς ακινήτων τόνισε « οι αντίξοες συνθήκες στην κτηματαγορά συνεχίζουν και για το νέο έτος και παρόλη την μείωση των τιμών δεν υπήρξε αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Οι λόγοι είναι προφανείς και σχετίζονται άμεσα με το νομοσχέδιο για την αγορά κατοικίας και την αβεβαιότητα για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και την συντηρητικότητα των τραπεζών στην παροχή χρηματοδοτήσεων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...