Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Νέες αλλαγές στους ημιυπαίθριους Αποσύρθηκε, από το νομοσχέδιο, η διάταξη για όσους κτίστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2009

Αποσύρθηκε, με τροποποίηση, από το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους χώρους η διάταξη, σύμφωνα με την οποία δεν θα εντάσσονταν στη ρύθμιση τα κτίρια για τα οποία η αίτηση θεώρησης της οικοδομικής άδειας για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας θα υποβαλλόταν μετά τις 30 Ιουλίου 2010.
Στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται οι χώροι οι οποίοι βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου όγκου του κτιρίου, του οποίου η άδεια εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2 Ιουλίου 2009.
Με βάση τις «διαβεβαιώσεις» ότι στη νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα υπάγονταν όσοι χώροι είχαν παρανόμως κλείσει ή αλλάξει χρήση ως την ημέρα δημιοσίευσής της, μια νέα γενιά αυθαιρέτων δημιουργήθηκε από το περασμένο καλοκαίρι.
Οι κατασκευαστές, βασίστηκαν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 29 Οκτωβρίου 2009, στην οποία αναφερόταν ότι κατά τη διάρκεια αναστολής της προηγούμενης ρύθμισης «δεν επιβάλλονται πρόστιμα και οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις για την ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτων».
Η συγκεκριμένη παράγραφος έδωσε το «πράσινο φως» στους κατασκευαστές να εκδώσουν νέες οικοδομικές άδειες, με σκοπό να κλείσουν τους ημιυπαίθριους χώρους και να πουληθούν τα ακίνητα αυτά με βάση τη νέα ρύθμιση.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=327336&dt=22/04/2010#ixzz0lpisxfUA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...