Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Σεμινάρια για θέματα ενεργειακής μελέτης, επιθεώρησης και πιστοποίησης των κτιρίων

Για θέματα ενεργειακής μελέτης, επιθεώρησης και πιστοποίησης των κτιρίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι παρακολούθησαν την σειρά τεχνικών ημερίδων που διοργάνωσε την εβδομάδα 30/5 - 3/6/2011 η εταιρεία ΕΠΤΑ Σύμβουλοι - Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων, Εθνικός Συντονιστής του έργου «Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ενεργειακή Πιστοποίηση των Κτιρίων» με διακριτικό τίτλο ENFORCE.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις εισηγήσεις γνωστών επιστημόνων / μηχανικών σχετικά με την ενεργειακή επιθεώρηση και τη ενεργειακή μελέτη κτιρίων, το λογισμικό των ενεργειακών επιθεωρήσεων, τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και την οικονομική ανάλυσή τους, την επιθεώρηση συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού και τις τεχνολογίες φωτοβολταϊκών και θερμικών ηλιακών συστημάτων.

Το έργο ENFORCE έχει ως βασικό στόχο την παροχή πληροφόρησης τόσο στους ιδιοκτήτες των ακινήτων όσο και στους επαγγελματίες που εμπλέκονται στην ενεργειακή πιστοποίηση για θέματα που άπτονται της Οδηγίας 2002/91/ΕΚ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) και του Προεδρικού Διατάγματος για το Σώμα των Ενεργειακών Επιθεωρητών. Οι δράσεις του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός Διεθνούς Δικτύου Ενεργειακών Επιθεωρητών. Οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές που θα γίνουν μέλη του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν εμπειρίες και τεχνογνωσία με Ενεργειακούς Επιθεωρητές από το εξωτερικό και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από το Δίκτυο στο πλαίσιο του έργου. Δικαιούχος του έργου είναι η Ιταλική Ένωση Καταναλωτών ADICONSUM που αριθμεί περίπου 70.000 μέλη, της οποίας το Τμήμα Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Υποθέσεων διεξάγει εκτενείς ενημερωτικές εκστρατείες σε όλη την Ιταλία για θέματα εξοικονόμησης και ορθολογικής χρήσης ενέργειας. Στο σχήμα συμμετέχουν επίσης φορείς από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Σλοβενία που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, ενώ στην Ελλάδα η ΕΠΤΑ για το έργο συνεργάζεται και με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Το έργο ENFORCE συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...