Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Προτάσεις από την Ομοσπονδία Κατασκευαστών

Αποφάσεις που είναι συνδεδεμένες με την απασχόληση του ενός και πλέον εκατομμυρίου, άμεσα ή έμμεσα, εμπλεκομένων εργατοτεχνιτών και επιστημόνων συνεργατών ελήφθησαν κατά τις εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών -Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜΚΟΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να τεθούν προτάσεις προς την πολιτεία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα για την αναχρηματοδότηση των κατασκευαστικών επιχειρήσεων και των επενδυτών μέσω στεγαστικών δανείων.

Αποφασίστηκε ακόμη να γίνει εισήγηση προς το υπουργείο Οικονομικών ότι 'δεν είναι δυνατό να συζητά για αλλαγή των αντικειμενικών αξιών σε αγοραίες, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική περίοδο όπου η κτηματαγορά διανύει τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών, διότι ο φόρος μεταβίβασης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών των δικηγόρων, συμβολαιογράφων και υποθηκοφυλάκων πλησιάζει το 17%, ενώ ο φόρος μεταβίβασης στην υπόλοιπη Ευρώπη κυμαίνεται από 2%-5%».

Η ΟΜΚΟΕΕ αναφέρει ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η υπαγωγή των ατομικών οικοδομικών επιχειρήσεων, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων του κλάδου, στην περαίωση των φορολογικών υποθέσεων.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι με τα νέα δεδομένα του σεισμού των 9 ρίχτερ στην Ιαπωνία γίνεται επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν υπόψη από την πολιτεία οι επιστημονικές εισηγήσεις για τη βελτίωση της στατικής αντοχής των κτιρίων που έχουν ανεγερθεί στη χώρα μας πριν το 1985.

Η ΟΜΚΟΕΕ αποφάσισε επίσης, προς γνώση των επενδυτών, οι δημοσιεύσεις για πώληση ακινήτων από τα μέλη του στο μέλλον να αναφέρουν ρητά ότι σήμερα τα κτίρια ανεγείρονται με τον πλέον σύγχρονο Αντισεισμικό (Ν.Ε.Α.Κ. 2002).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...