Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Παύθηκε προιστάμενος πολεοδομίας με πλούσιο παρελθόν και... μαύρο μέλλον!

Στην κορυφή των δημόσιων υπηρεσιών που καταγγέλλονται για φαινόμενα διαφθοράς βρίσκονται οι πολεοδομίες, σύμφωνα με τους ελέγχους των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. 


Για πρώτη φορά γίνεται γνωστό ότι προϊστάμενος της πολεοδομίας παύεται από τα καθήκοντα του, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα εισοδήματα του δεν δικαιολογούνταν από τον μισθό του. 


Πρόκειται για τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σύρου, ο οποίος ελέγχθηκε από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης για την περίοδο 2003-2006

Ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Σύρου παύθηκε γαιτί είχε 635.000 ευρώ σε 
καταθέσεις, μετοχές, οικόπεδο σε περιοχή -φιλέτο της Σύρου και πολυτελές αυτοκίνητο κ.α.. Περιουσία που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από το μισθό του. Οι επιθεωρητές τον ήλεγξαν για το διάστημα 2003-2006.

Στις 19 Απριλίου ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Σύρου παύθηκε από τα καθήκοντά του. Για την απόλυση του θα κρίνει το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ή το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι πάντως η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή η απόλυση επικεφαλής πολεοδομικού γραφείου παρότι οι πολεοδομίες, σύμφωνα με τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, πρωταγωνιστούν στα φαινόμενα διαφθοράς.

Η έρευνα στην Πολεοδομία της Σύρου δεν θα περιοριστεί μόνον στο διευθυντή της, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλους υπαλλήλους.

Aπαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους ελέγχους, που πραγματοποιούνται από το Σώμα επιθεωρητών - ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, o υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτό τον δρόμο. Να τελειώσει επιτέλους η ατιμωρησία στο κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση, παντού», δήλωσε ο υπουργός.


LamiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...